Volvo FM 420 6x2 HAMMAR zijlader systeem container

Deze unieke Volvo FM 6x2 gestuurde naloop-as is geconstrueerd met een demontabel HAMMAR zijlader systeem waarmee containers van zes meter er zijwaarts opgezet en afgehaald kunnen worden.

Zodra het zijladersysteem wordt losgekoppeld van het truck-chassis kan men de volledig lucht-geveerde FM laten zakken waarna het zijlader systeem kan worden afgezet. Door middel van een op het truck-chassis opgebouwd BDF-systeem is het vervolgens mogelijk om containers van zes tot acht meter te vervoeren.

Tevens is het mogelijk om het chassis links of rechts onder het zijlader systeem te rijden en aan te koppelen waardoor de mogelijkheid ontstaat om containers van zes meter zowel links als rechts van de truck te verplaatsen.


De ruime Globetrotter LXL cabine is voorzien van drie extra zitplaatsen waardoor de cabine in totaal aan vijf personen een zitplaats biedt. Hierbij dient het bovenste bed als rugleuning van de drie extra zitplaatsen en kan men indien gewenst dit bed weer omhoog brengen en in hoogte verstellen waarna de cabine ruimte biedt aan twee slaapplaatsen.
Om de stuureigenschappen te perfectioneren is de FM uitgerust met Volvo Dynamic Steering. Dit unieke systeem zorgt voor een drastische vermindering van de benodigde stuurkracht en werkt in combinatie met de Volvo I-Shift versnellingsbak perfect bij uitdagend manoeuvreren bij lage snelheden.


Varodarent is gespecialiseerd in verhuur van verhuismateriaal.
Of het nu om een kantoorverhuizing, magazijnverhuizing, ziekenhuisverhuizing, ICT-verhuizing of andere project-verhuizing gaat, Varodarent biedt haar klanten altijd een uitgebreid assortiment aan verhuismaterialen uit voorraad aan.

Bron: Nieuwsartikel geplaatst op 30-09-2015 13:47 door Redactie [CE]