Kunsttransport met Varodarent

Het verhuizen van kunst is niet iets dat zomaar even tussendoor wordt gedaan. Eigenlijk wordt kunst alleen maar getransporteerd als het echt nodig is. Want waarom het risico lopen op beschadiging tijdens transport als dat niet nodig is. Bij Varodarent weet u zeker dat uw kunst veilig overkomt. Het is dus makkelijker om uw kunst te transporteren. U weet namelijk zeker dat het beste en meest geschikte verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. Ook weet u dat uw kunst op de best mogelijke manier naar de transportwagen wordt getransporteerd. Dit geeft veel vertrouwen in een bedrijf.

Uw kunst altijd te traceren

De enige onbekende factor is dat u tijdens het transport niet weet waar uw kunst zich bevindt. Dat is natuurlijk erg vervelend. Daarom is het nu mogelijk om precies de locatie van uw kunst bij te houden. Dankzij RFID (Radio Frequency Identification), wordt ieder verhuismateriaal gescand bij uitgifte/uitlevering en wordt zo bijgehouden waar deze zich bevindt.. Een klein beetje moeite voor uw vertrouwen.

Kunsttransport voor Naturalis

Kort geleden heeft Varodarent de verhuizing van enkele dinosaurussen van Naturalis voorzien van verhuismaterialen. Deze verhuizing vereiste natuurlijk uiterste precisie omdat deze dinosaurussen van onschatbare waarde zijn. Elk bot moest apart worden verpakt en getransporteerd, alles werd als het ware als kunst behandeld. Ook de stellingen zijn door Varodarent getransporteerd. Al zijn ze van minder historische waarde, ook die moeten voorzichtig worden getransporteerd om zonder beschadigingen aan te komen. Al met al een hele operatie die dankzij deskundig werk in goede banen geleid is.

Materiaal dat bij kunsttransport wordt gebruikt

Meterbakken, hondjes en rolcontainers. Het zegt u waarschijnlijk niets. Dat hoeft ook niet. De medewerkers van Varodarent weten precies wat het is en waar het voor wordt gebruikt. Op die manier wordt uw kunst op de veiligste manier getransporteerd. Elk stukje verpakkingsmateriaal moet van de beste kwaliteit zijn. En in de beste staat natuurlijk. Rolcontainers met versleten wieltjes doen niet veel goed. Alles moet tiptop in orde zijn. Tot op de wieltjes aan toe. In het kunsttransport komt het namelijk wel eens voor dat er nylon wieltjes worden gebruikt in plaats van rubber wieltjes. Het klinkt niet spannend, toch kan het voor kleine beschadigingen zorgen. Rubber absorbeert oneffenheden in de ondergrond namelijk vele malen beter dan nylon wieltje. Dankzij de rubberen wieltje trilt de lading minimaal en is de kans op beschadigingen ook minimaal.

Kunsttransport op maat

Varodarent zorgt met de beste en veiligste materialen voor een schadeloos transport van uw waardevolle spullen. Neem vrijblijvend contact op met Varodarent via verhuur@varodarent.nl of neem telefonisch contact op via 0297 – 51 40 14. Onze experts denken graag met u mee en samen kijken wij naar de mogelijkheden en komen we tot een oplossing op maat.