High-value kunsttransport met geclassificeerde Top Art kunstwagens

Het verhuizen van kunst en antiek is een heel specialistische operatie. Het gaat hier immers om een (zeer) waardevolle vracht. Dit maakt dat het gehele traject van het kunsttransport met zorg en aandacht moet worden uitgevoerd. Om een veilig en betrouwbaar kunsttransport te garanderen, heeft Varodarent vanaf heden 2 Top Art Volvo FL 280 trucks te huur. Dit zijn kunstwagens die geoptimaliseerd zijn voor het transporteren van kostbare (antieke) objecten en kunstcollecties. Tijdens dit transport wordt door vele innovaties de waarde en kwaliteit van de vracht uitvoerig bewaakt.

Heeft u voor een opdracht (extra) high-end kunstwagens nodig? Dan kunt u deze huren bij Varodarent. Natuurlijk wordt u dan tijdens het hele traject bijgestaan door gecertificeerde Art Handlers.

De perfecte omstandigheden voor ieder kunsttransport

De Top Art Volvo FL 280 trucks zijn ontwikkeld voor het vervoeren van high-value kunstwerken. In de gespecialiseerde laadbakken wordt de perfecte transportsituatie gecreëerd, om elke kunstvracht optimaal te bewaren en beschermen tijdens het transport. Met deze perfecte transportsituatie voldoen de kunstwagens aan de strikte uitvoeringsrichtlijnen van o.a. de Rijksdienst Cultureel Erfgoed.

Temperatuursturing en klimaatbewaking

De laadruimte van de trucks beschikt over een Carrier Supra 850 Nordic koelstysteem voor een afgestemde kunstbescherming. Met dit koelsysteem is de temperatuur en luchtvochtigheid in de laadruimte accuraat bij te houden. Zo is het mogelijk om voor elke vracht een geconditioneerd transportklimaat te realiseren. Om dit afgestemde klimaat te behouden tijdens het laden en lossen zijn de trucks voorzien van een speciaal Energy Shield luchtgordijn. Dit luchtgordijn houdt bij de opening van de laadruimte de geconditioneerde temperatuur binnen en de botsende warme, koude of vochtige lucht buiten.

Goed beschermd en beveiligd

Waardevolle vracht vraagt om een goede bescherming en beveiliging. De Top Art Volvo FL 280 trucks zijn voorzien van luchtvering en gestoffeerde wanden voor schok- en beschadigingsbescherming. Zo is uw kunsttransport volledig beschermd tegen schades.

Diefstalpreventie

Ook zijn de trucks voorzien van een uitstekende beveiliging. Ter bescherming tegen diefstal beschikken de wagens over een alarmsysteem en speciale laadklepsloten die alleen vanuit de cabine te ontgrendelen zijn. Daarnaast kunt u uw kunsttransport online monitoren. In de Volvo-trucks is namelijk een RFID-trackingssysteem gebouwd, om uw kunstcollectie 24/7 te volgen.

Gecertificeerde Art Handlers

Het verhuizen van kostbaarheden en kunst draait niet alleen om een gespecialiseerde laadruimte. De menselijke omgang met de objecten moet ook met uiterste precisie gebeuren. Om u hierin van dienst te zijn, zullen gecertificeerde Art Handlers u bijstaan. Deze specialisten zullen u volledig ontzien in het gehele traject. Zij zijn in het bezit van een Art Handling-certificaat, om het transport en de behandeling van de vracht te organiseren.

De voordelen in het kort

  • Het voldoen aan strikte uitvoeringsrichtlijnen van o.a. de Rijksdienst Cultureel Erfgoed
  • Geconditioneerd transport met accurate temperatuur- en luchtvochtigheidssturing voor optimale bewaring
  • Energy Shield luchtgordijn om ook tijdens het laden en lossen het klimaat te behouden
  • Schok- en beschadigingsbestendigheid door luchtvering en gestoffeerde wanden
  • Uitstekende beveiliging van het transport met alarmsystemen en speciale laadklepsloten
  • 24/7 tracking van uw kunstcollectie met online volgsysteem (RFID)
  • Begeleiding van 1 of 2 gecertificeerde Art Handlers bij de te huren kunstwagen

Neem contact op voor meer informatie

Heeft u kunstwagens nodig voor het transporteren van kostbare (antieke) objecten en kunstcollecties? Neem dan contact op met Varodarent. Als u vragen heeft, kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Onze specialisten staan u graag te woord, om al uw vragen te beantwoorden. Het contact met Varodarent is uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos.