Een veilig kunsttransport van uw kunstcollectie

Het rijden door binnensteden brengt een hoop vibratie met zich mee. Veel bochten, gaten in de weg, verkeersdrempels, voorbijschietende fietsers en turbulentie van rijwind. Veringen krijgen een hoop te voorduren en de laadruimte van vrachtwagens ook. Het is dan ook extreem belangrijk dat waardevolle kunstcollecties goed beschermd zijn tijdens kunsttransport.

Om uw kunstwerken of antiek goed te beschermen tijdens het transport, biedt Varodarent vanaf heden de Art Tikkel en RFID-tags. Met deze producten is kunsttransport verzekerd van bescherming (tegen schokken en vibratie) en beveiliging.

Schokvrij met de Art Tikkel

Het nieuwe paradepaardje in ons assortiment is de Art Tikkel. Met de Art Tikkel kunt u kunstwerken tot 15 kilogram uitstekend beschermen tegen schokken tijdens transport. De Art Tikkel is gemaakt van EPS (Expended Poly Styrene) en vult het gat tussen uw schilderij en de klimaatkist. Hiermee is het onmogelijk voor schilderijen om te bewegen tijdens het kunsttransport. Uw waardevolle bezit is goed beveiligd tegen eventuele beschadigingen.

De Art Tikkel is zo gemaakt, dat u er vaker gebruik van kunt maken – ongeveer 10 tot 15 keer. Het materiaal is herbruikbaar en milieuvriendelijk ontworpen, zonder chemische toevoegingen. Dit maakt de Art Tikkel 100% recyclebaar.

Naast de Art Tikkel hebben we nog een nieuwe ontwikkeling om het transporteren van kunstwerken te optimaliseren: RFID-tags.

Veilig transport met RFID-tags

De RFID-tag (Radio Frequency chip) maakt gebruik van Internet of Things-technologie (IOT). Beter gezegd: het maakt gebruik van LoRa-technologie (Long Range). Dit is een soort telecommunicatienetwerk, geschikt voor langeafstandscommunicatie. Bij high-value kunsttransport van Varodarent worden vrachten voorzien van RFID-tags, zodat u uw waardevolle kunsttransport 24/7 online kunt monitoren.

De radiosignalen werken 1 kant op. Dit komt door een hoge bandbreedte van de signalen. Hierdoor ontstaat er een ruisachtig signaal dat moeilijk te detecteren of te onderscheppen is. Met de RFID-tag is de veiligheid van uw kunst gewaarborgd.

Neem contact op met Varodarent

Heeft u naar aanleiding van dit nieuwsartikel vragen over de Art Tikkel of de RFID-tag, of wilt u deze juist graag bestellen? Neem dan contact op met Varodarent. Onze transportexperts kunnen al uw vragen beantwoorden en met u meedenken naar een oplossing op maat. Het contact met Varodarent is uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos.