Een vlekkeloze bedrijfsverhuizing: 6 tips

Een verhuizing is een ingrijpende gebeurtenis. Het stopt niet bij het uitzoeken van een gespecialiseerde verhuizer. Met een strak plan van aanpak kunt u er zelf voor zorgen dat de verhuizing vlekkeloos verloopt. Hieronder zes tips om u alvast op weg te helpen.

Bedrijfsverhuizing tip 1: ruim op in het oude pand

Bij een bedrijfsverhuizing is het belangrijk dat u niets vergeet. Daarom is het handig om al goed op te ruimen in het oude pand. Wat u niet meer nodig heeft gooit u gelijk weg. En wat u mee wilt nemen ruimt u netjes op, zodat u het makkelijk terug kunt vinden. Zo kunt u snel de dozen inpakken als de verhuizing dichterbij is.

Bedrijfsverhuizing tip 2: geef de adreswijzigingen tijdig door

Heeft u klanten die langskomen of pakketjes die standaard worden afgeleverd? Geef dan op tijd door dat uw bedrijf gaat verhuizen. Anders staan mensen voor een leeg pand. Zonde van de tijd. En u bovendien loopt u uw deal of pakketjes mis.

Bedrijfsverhuizing tip 3: abonnementen opzeggen/omzetten

Ook uw abonnementen past u aan naar uw nieuwe adres. Dit is ook gelijk een goed tijdstip om te kijken welke abonnementen u misschien wel wilt opzeggen. Dan kunt u het geld dat u daardoor overhoudt besteden aan de inrichting van uw nieuwe pand.

Bedrijfsverhuizing tip 4: plan de verhuizing goed en ruim

Het is niet handig wanneer alles eigenlijk net te laat wordt geregeld. De verhuizing gaat daardoor net niet helemaal goed. Daarom raden we u aan om alles een beetje ruimer te plannen dan daadwerkelijk nodig is. Dan weet u zeker dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Want een verhuizing die 100% op schema loopt, bestaat eigenlijk niet.

Bedrijfsverhuizing tip 5: regel goed transport

Goed transport is belangrijk: u wilt niet dat de helft van uw spullen onderweg stuk of verloren gaat. Kies daarom voor het juiste materiaal om uw spullen stevig in te pakken. De verhuizer zorgt ervoor dat alles veilig staat in de verhuiswagen.

Bedrijfsverhuizing tip 6: maak gebruik van gelabelde verhuisdozen

Het is handig om uw verhuisdozen te labelen. De verhuizers weten dan meteen wat in welke ruimte hoort. U weet waar u begint met uitpakken. En dat geeft toch een beetje rust. Voor grote hoeveelheden inventaris, zoals dossiermappen, kunt u ook gebruikmaken van smartboxen voorzien RFID-labels.

Hulp nodig?

De specialisten van Varodarent zitten voor u klaar om u met raad en daad bij te staan. Een belletje is voldoende.