Verhuizen? Denk om uw rug!

Wanneer u zelf uw verhuizing uitvoert, dan staat u voor een stevige, fysieke inspanning. Niet alleen het aantal kilometers dat u binnenshuis gaat afleggen, de verscheidenheid aan artikelen die u gaat tillen is ook enorm. Weet u het nog? Rug recht en vanuit de benen tillen. Vaak eenvoudiger gezegd dan volgehouden. Zeker wanneer u aan de honderdste doos begint.

Gebruik de juiste hulpmiddelen voor zware zaken

Professionele verhuizers hebben een scala aan tilgereedschap. Naast de welbekende hondjes en steekwagens bestaan er speciale hulpmiddelen voor elke denkbare tilklus. Wat dacht u van een kastenheffer? Kleine en grote kasten tot drieduizend kilo verplaatst u moeiteloos van A naar B. Voor tafels en bureaus bestaan zelfs speciale bureauheffers. Kan het blad eraf? Dan is een platenkar misschien nog handiger. Ook de verhuizing van kantoor loopt soepeler met de juiste hulpmiddelen. Van meterbakken voor de ordners tot en met serverheffers.

Op de juiste manier naar buiten

Nu is optillen natuurlijk een ding, om uw spullen buiten te krijgen loopt u toch nog tegen wat hindernissen aan. Neem nu de drempel bij de voordeur. Toch weer tillen om die kast erover te krijgen? Niet nodig, daarvoor legt u een drempelplaat neer zodat u in een moeite door kunt rijden naar buiten. De trap af? Ook daar is een slimme oplossing voor.

Binnen en buiten de hoogte in

Het alternatief voor de trap is natuurlijk om een lift te gebruiken. Zelfs als uw woning of gebouw niet over een lift beschikt. Een mobiele lift bijvoorbeeld, die zet u voor een van de ramen en met een druk op de knop komen uw spullen in een stevige bak naar beneden. Geen plek om voor het juiste raam te parkeren? In dat geval is de verhuislift een goede optie. Kan hetzelfde, kost alleen iets meer tijd om op te bouwen. Het liftwerk binnenshuis voert u uit met een mobiele lift-heffer. Ideaal voor een zwaar kunstwerk of die audiozuil die niet uit elkaar kan. Zwaar, hoog en onhandelbaar? Dat komt natuurlijk ook voor. Denk maar eens aan die grote kroonluchter die van het plafond af moet. Daarvoor zet u een kanaallift in.

Voor elke klus de juiste hulpmiddelen

U ziet, voor elke klus bestaan de juiste gereedschappen om de klus zonder een te zware, fysieke inspanning te klaren. En het mooie is: alle professionele verhuismiddelen zijn ook voor u beschikbaar. Gewoon voor een paar dagen te huur. Heeft u geen idee hoe u een bepaalde zaak het beste verplaatst of inpakt? Bel dan even met Varodarent. Onze ervaren adviseurs helpen u graag verder.